Telefon:

98 11 06 33

PRESSE​

LÆS ARTIKLEN OM NES MASKINFABRIK A/S(tidl. NES Maskinværksted) OG SENESTE TILTAG I TEKNOVATION NR. 7| 2009 | 4. ÅRGANG SIDE 50-51

ÅRETS NORDJYSKE LÆRLING 2003

Fra Nordjyske Stiftstidende 22-05-2003.

- Jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg ville vinde noget, og pludselig skulle jeg ud på Hotel Hvide Hus og have en pris, smiler den 21-årige True Tylak Hansen, der for en lille uge siden blev kaldt op på mesters kontor på NES Maskinværksted på Stationmestervej i Aalborg.


- Jeg tænkte bare åh nej, hvad har jeg nu lavet?!
Men mester, Frank Mogensen, spurgte bare sin lærling om, hvad han skulle klokken 19 om aftenen 21. maj, og forklarede at han havde indstillet ham til at få Dansk Industris pris som Årets Lærling.


Og i går eftermiddags blev det officielt. True Tylak Hansen blev kåret som årets lærling efter at have overbevist bestyrelsesmedlemmerne fra DI Nordjylland om, at han var den af de 15 kandidater, der skulle vinde.


- Jeg blev simpelthen så overrasket. Det var virkelig dejligt, når man nu aldrig har vundet noget før, siger han. Selv havde han ikke noget bud på, hvorfor netop han skulle have prisen.

- Det kan jeg altså ikke sige. Jeg vil jo heller ikke lyde alt for selvglad, siger den unge mand, der oprindelig kommer fra Aabybro. Begrundelsen fra chefens og dommerpanelets side går meget på hans gode humør, engagement, gode svendeprøvekarakterer på 10 og 11 og evne til at komme efter det tabte. True Hansen var nemlig så uheldig, at få underkendt sin første læreplads, fordi arbejdspladsen kun lod lærlingene lave almindeligt forefaldende arbejde. Maskiner kom de ikke i nærheden af.


Så det var godt jeg kom herud. Her får jeg lov til at lave alt. Min chef er ikke på nakken af mig, jeg kommer godt ud af det med de andre, og jeg bliver ikke sat til at lave kaffe og hente rundstykker, ligesom andre lærlinge, siger han og tørrer den mælkefarvede maskinsmørelse, han har på hænderne af i arbejdstøjet.
Allerede efter tre måneder fik han lov til at give sig i kast med større - mere præcisionskrævende opgaver og med at programmere maskiner, selvom det ikke er hans speciale.

​- Men mester stoler på, at jeg kan, og jeg kan virkelig godt lide, at bruge den indvendige del af hovedet. Der er nogle udfordringer i det, siger han. Den manuelle, olieindsmurte del af arbejdet synes han også godt om.

- Det at få beskidte fingre, er en del af det. Nogle gange er man beskidt langt op af armene.


Jeg tror, det er en del af charmen ved det, siger True, der har bikset med både bilmotorer og knallerter derhjemme siden han kunne holde på en svensknøgle.
Han holder en lille pause og skubber afskærmningen fra på en af de maskiner, han betjener - en CNC-fræser, som forarbejder metalbøsninger til slagterimaskiner, og ser over på kollegaen ved nabomaskinen, maskinarbejder Stig Petersen, som er gået i stå ved sin maskine. Computeren, der hører til maskinen, driller.


- Er det mig, der er dum, eller? Maskinarbejderen ser spørgende hen på True, der griner et skælmsk "ja" til svar. Herefter går der ikke mange sekunder, inden True Hansen står bøjet over den, og snart har han fået programmeringen til at fungere. Kollegaen griner tilkendegivende tilbage, mens True selv trækker smilende på skuldrende og går over for at passe sit arbejde. Det arbejde, som han har fået lovning på, at beholde, når lærlingetiden slutter til oktober.

OM LÆREPLADSEN

NES Maskinværksted hed oprindelig Nordjysk Elektro Service.
Det blev overtaget af Helle Jacobi og Frank Jacobi Mogensen i 1989, som selv havde startet egen virksomhed hjemme i garagen i Klarup et par år tidligere.
I dag er der fem ansatte i firmaet ud over ejerparet.


De laver alt i spåntagende forarbejdning i rustfrit stål og bondejern samt diverse andre materialer.


Firmaet har som en anden nomade flyttet rundt i Aalborg - Bernstorffsgade i Vejgaard, på Indkildevej i Gug, Kaolinvej - Rørdal i Aalborg Ø og nu på Stationsmestervej i Aalborg SV.


Fra fagbladet INDUSTRIEN den 10. juni 2003

​​​ADRESSE


NES Maskinfabrik A/S
Stat​ionsmeste​rvej 83
DK-9200 Aalborg SV​​​

KONT​AKT

Telefon: 98 11 06 33​

E-mail: ​​nes@nes.dk​​​